15.07

t.e.m.

19.07
Video

Video Camp

15-19 juli 2013
Brugge - Kortrijk

Je hebt een meer dan gezonde interesse in video maken, en je camera is je enige echte vriend? Dan is dit ongetwijfeld iets voor jou. Villa Bota medialab, SeaMedia Howest en De Kreun slaan deze zomer voor het eerst de handen in elkaar, en boksen een heus video camp ineen, op maat van jouw kennis en kunde.

Documentaire - Video clips – Animatie
Vijf dagen lang ontdek je de kunst van het maken van documentaires, videoclips of animaties en krijg je - onder professionele begeleiding - nieuwe technieken (multicam, stop motion,..) en programma's (Adobe CS, IStopMotion) onder de knie. Samen met andere videoverwanten werk je in kleine groepjes aan een eigen videoproject. Die worden aan het einde van de vijfdaagse op het grote witte doek losgelaten.
Het vertrekpunt is een reportage met interview, een muziekvideo met multicam en animatie met stop-motion. Het eindresultaat ligt volledig in jouw handen!

Programma
Video Camp vindt plaats van maandag 15 t.e.m. vrijdag 19 juli, telkens van 9u30 tot 17u30. We starten in Brugge (Villa Bota) en eindigen in Kortrijk (SeaMedia Howest en De Kreun). Er worden ook ‘chill’-momenten ingelast (bbq, ping-pong, kicker,…), zodat we ons daarna met een uitgerust brein opnieuw ten volle kunnen storten op het drukke montagewerk.

Slotscreening: Projectie video’s
Op de laatste dagen van het kamp werken we aan de finalisatie van de video’s die we samen hebben gemaakt. Dit worden vervolgens in première getoond tijdens een projectie op groot scherm, waarop vrienden en familie natuurlijk meer dan welkom zijn.

Locatie en materiaal: Villa Bota medialab (Brugge) & The Studios at Howest  (Kortrijk)
We zorgen voor twee unieke locaties: Villa Bota, het medialab van Het Entrepot, gelegen in het Astridpark in hartje Brugge, en The Studios in Kortrijk, waar Howest en SeaMedia hun creatievelingen in kweken. Ook De Kreun doet mee, en stelt zijn studio met multicam ter beschikking.

Dankzij  de Europese projecten ‘Villa Crossmedia’ en ‘SeaMedia’ beschikken we over professioneel videomateriaal: computers met editing suite en videokits met semi-pro camera’s zijn vrij te gebruiken voor jouw project. Je mag dus je eigen materiaal thuis laten.

Video-experten
Tijdens het kamp word je begeleid door professionele videomakers. Zij zorgen voor de nodige technische ondersteuning op jouw maat en helpen je om het beste resultaat te bereiken.

Praktische info
Video Camp is gericht op beginnende videoliefhebbers en –makers, met of zonder basiservaring (16+).
Deelname is gratis maar de plaatsen zijn beperkt en dus rekenen we op je engagement voor de hele week!

De verplaatsing tussen beide locaties doen we samen met de trein. Villa Crossmedia en SeaMedia zorgen voor de biljetten. Drank en lunch inclusief!
Tijdens het Video Camp spreken we ook in het Engels! Een gemiddelde kennis van het Engels is dus aangeraden.

Hoe deelnemen?
Schrijf je voor 30 juni in via dit formulier!
Max. 15 deelnemers!

Video Camp is een samenwerking tussen Het Entrepot-Villa Bota, Howest en De Kreun in het kader van de Europese projecten Villa Crossmedia en SeaMedia.

Meer info

Aanvang: 15.07.13 om

Einduur: 19.07.13 om

Locatie: Villa Bota medialab & The Studios at Howest

Contact e-mailadres: videocrew@villabota.be

delen op:

Meer